Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz tarafından ilk olarak 1872 yılı ile birlikte Sarkış Balya’ na armağan edilen Galatasaray adası İstanbul’ un en özel mekanları arasında yer almaktadır. Buraya belli bir dönemde Sarkış Bey adacığı adı da verilmiştir. Belli dönemler de farklı amaçlar için kullanılan Galatasaray adası 1914 yılında Şirket-i Hayriye kömür deposu olarak kullanılmış ve ardından bir dönemde vapurlara yakıt istasyonu olarak da işlem görmüştür.
Daha sonra ilk olarak 1957 yılı ile birlikte Galatasaray kulübü tarafından satın alınan bu ada ardından Galatasaray adası olarak günümüze kadar gelmiştir. Dönemin başkanı Sadık Giz tarafından satın alınan bu ada kulüp yetkililerinin kullanım alanı olarak kullanılmıştır. Boğaziçi’ nde Kuruçeşme sahilince uzanan bu ada halen daha Galatasaray kulübü bünyesine aittir. 2006 yılında Mehmet Koçarslan tarafından kiralanan bu ada eğlence mekanı, cafe ve restoran olarak hizmet vermiştir. Ayrıca Galatasaray kulübü tarafından su topu sporu şubesi tarafınca kullanılmak üzere olimpik havuz kulübe katılmıştır.
Aktif olarak Galatasaray kulübü tarafından çeşitli organizasyonlarda değerlendirilen bu ada da sizlerde geldiğiniz de restoranları tercih edebilirsiniz. İstanbul boğazın’ da ki tek ada olan Galatasaray adası’ na gittiğiniz de en özel lezzetleri rahatlıkla tadabilirsiniz. Ayrıca Suada’ da ki olimpik havuz da mutlaka değerlendirmeniz gereken bir noktadır. Galatasaray adası ulaşım ve giriş bilgileri aşağıda yer almaktadır.
İstanbul, Beşiktaş, Arnavutköy’ de yer alan Galatasaray adası’ ne gitmek için bazı güzergahları ve taşıtları kullanabilirsiniz. Eminönü, Taksim veya Beşiktaş tarafından sahil yolunu takip eden taşıtları kullanabilirsiniz. Sarıyer Kuruçeşme’ de inip yürüme mesafesini de kat ederek Galatasaray adası teknelerini tercih edebilirsiniz. Ücretsiz olarak giden teknelerin yanı sıra Deniz taksi ile de Galatasaray adası’ na gitmeniz mümkündür.